مقاله ها

مهم ترین ویژگی های ورق هاردوکس

ویژگی های ورق هاردوکس

ویژگی های ورق هاردوکس

ورق های هاردوکس معمولا به صورت نورد ساخته می شوند، این نوع ورق ها عمر طولانی ای در شرایط سخت دارند.

ورق های هاردوکس در مواردی مانند معدن، نوار نقاله، حمل مواد و ساخت و ساز به کار می رود. از این ورق ها در مواردی که طراحان نیاز به افزایش طول عمر قطعه داشته باشند، استفاده می کنند.

ورق های هاردوکس در واقع نوع مقاومی از ورق های ضد سایش هستند.

تفاوت استفاده از این نوع ورق ها در مواردی که  شامل تاثیر با مواد ساینده هستند بسیار محسوس و مشخص است .

ورق هاردوکس شامل: کربن، نیکل، سیلسیم، منگنز، کروم، مولیبدن فسفر، گوگرد و بور می باشد.

این مواد به یکنواختی, سختی بالا و قدرت خوب توصیف می شود. وزن ساختار تولید شده تقریبا کم است و این قابلیت را دارد تا ورق های فلزی نازک از آن ها ساخته شود. هاردوکس مقاومت خود را حتی در دماهای بسیار پایین از دست نمی دهد از آنجا که این صفحه ها و ورق ها جوش پذیری و خواص مکانیکی بسیار خوبی دارد تعمیر و نگهداری های بعدی قطعات ساخته شده از آن مشکل ساز نخواهد شد.

با انتخاب این صفحات ضد سایش با سطوح سختی بالاتر امکان کاهش وزن یک ساختمان تا 15 درصد امکان پذیر است. هاردوکس را به عنوان یک فولاد معتدل و خاموش نیز می نامند. درجه سختی و معتدل بودن ویژگی های آن را برجسته می کند اما اگه به طور نادرست استفاده شود می تواند این ویژگی ها را از دست بدهد بنابراین اقدامات احتیاطی و حفاظتی باید در هنگام خمش، جوشکاری،برش و آسیاب کردن صورت می گیرد.

انواع ورق هاردوکس

ورق های هاردوکس با سختی ۴۰۰، ۴۵۰، ۵۰۰ و ۶۰۰ برینل موجود می باشد که از میان آن ها ورق هاردوکس ۴۰۰ ، ۴۵۰ و ۵۰۰ در صنایع داخلی کاربرد بیشتری دارد. سختی برینل (Brinell hardness) یکی از معیارهای سختی است که بر اساس مقاومت مواد در برابر فرورونده ی کروی شکل از جنس فولاد یا کاربید تنگستن سختی آنها را تعیین می‌کند.

در واقع اعداد معرفی کننده ی ورق هاردوکس (مانند؛ Hardox 400، Hardox 500 و …) نشان دهندی درجه سختی ورق ها بر حسب برینل (Brinell) است. این روش در سال ۱۹۰۰ توسط مهندس سوئدی “یوهان آگوست برینل” پیشنهاد شد.

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *